تحصیل در اروپا

اگر می خواهید در خارج از کشور تحصیل کنید اما قادر به پرداخت هزینه های تحصیل در خارج از کشور نیستید، پس از خواندن این مطلب می توانید با شرایط دانشگاه های مختلف برای نحوه تحصیل کاملا رایگان در اروپا آشنا شوید.

طی سالیان اخیر به دلیل کسب رتبه های بالا در سیستم آموزشی، استانداردهای زندگی و خدمات بهداشتی – درمانی ، سیل دانشجویان بین المللی برای تحصیل در اروپا افزایش یافته است .

قاره اروپا با مساحت 10 میلیون کیلومتر مربع و جمعیت 730 میلیون نفر پرجمعیت ترین و در عین حال ثروتمندترین قاره می باشد. این قاره با دارا بودن دانشگاه های قدیمی و رتبه دار جهانی همیشه مورد توجه دانشجویان در سراسر دنیا بوده است.

  • دلایل انتخاب تحصیل در اروپا
  • کیفیت سیستم آموزش اروپا
  • برخورداری از استاندارد های بالای زندگی حین تحصیل در اروپا
  • کمک هزینه های تحصیلی
  • تنوع زبان
  •  امکان تحصیل در برخی از رشته ها به زبان انگلیسی
  • تحصیل بدون مدرک زبان
  • پیشگام در پژوهش
  • امکان گذراندن دوره های کار آموزی در شرکت های معتبر بین المللی

تحصیل در اروپا را می توان از راه های مختلفی از جمله تحصیل در دوره های پیش پزشکی، دبیرستان، دوره های زبان و مقاطع مختلف دانشگاهی تجربه کرد. این شرایط اولیه فرد است که مشخص می کند فرد در کدام یک از دوره های تحصیلی شانس بیشتری برای ورود دارد.

وقتی صحبت از تحصیل در کشورهای اروپایی می گردد ذهن متقاضیان نیز به سمت 2 سیستم متفاوت آموزشی سوق می یابد که بدین صورت میباشد:

  • کشورهایی که نظام تحصیلی رایگان دارند.
  • کشورهایی که نظام تحصیلی آنها مشمول هزینه است.

اما تعداد کشورهایی که برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا نیز تحصیل رایگان دارند، در طول زمان کمتر شده است!

مانند اتریش، آلمان، نروژ و فرانسه.

هزینه تحصیل در اروپا به کشور و شهر مورد نظر شما بستگی دارد. اما این هزینه با توجه به سطح کیفیت آموزش بالایی که در دانشگاه‌های اروپا ارائه می‌شود، بسیار به صرفه است. با این حال، توجه داشته باشید که هزینه تحصیل در رشته پزشکی و برخی از رشته‌های مهندسی در اروپا بیشتر از سایر رشته‌ها است. در بیشتر مواقع نیز اگر به زبان کشور مورد نظر خود تحصیل کنید، هزینه تحصیل شما رایگان خواهد بود. کشور آلمان بارزترین مثال در این خصوص است.

دو دانشگاه سوئیس نیز در بین ۲۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارند. مؤسسه فناوری فدرال زوریخ در جایگاه ششم و مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان در جایگاه هجدهم قرار دارند. دیگر دانشگاه‌های برتر اروپا: دانشگاه پی‌اس‌ال (PSL) فرانسه (رتبه ۵۳ جهان) و پلی‌تکنیک پاریس (رتبه ۶۰). دانشگاه فناوری دلفت هلند (رتبه ۵۰). دانشگاه کپنهاگ دانمارک (رتبه ۷۲). دانشگاه فنی مونیخ آلمان (رتبه ۵۵).

کشورهایی از جمله اتریش، آلمان و نروژ در سال 2022 حتی برای دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا نظام تحصیلی رایگان دارند، اما فقط دانشگاه های دولتی این کشورها هیچ شهریه ای دریافت نمی کنند که تحصیل آن ها در مقطع لیسانس و برای یک سری رشته های خاص مثل پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری و غیره حتی در مقاطع بعدی، به زبان رسمی خود آن کشور است و اخذ پذیرش از آن ها نیز به دلیل تعداد بالای متقاضیان از سرتاسر دنیا، فوق العاده رقابتی و سخت است.