مقاله, استرالیا

آدلاید بهترین شهر برای زندگی در استرالیا

آدلاید بهترین شهر برای زندگی در استرالیا

مجله معتبر اکونومیست هر دو سال یکبار فهرستی از بهترین شهرهای دنیا برای زندگی را منتشر می کند و در سال ۲۰۲۱ باز هم شهرهای استرالیا رتبه های بالا را به خود اختصاص دادند.

در این فهرست که اخیرا منتشر شده شهر آدلاید به عنوان سومین شهر برتر دنیا برای زندگی معرفی شد. رتبه نخست را شهر آوکلند کشور نیوزیلند در اختیار دارد و پس از آن اوساکای ژاپن در مقام دوم قرار گرفته.

ملبورن که قبلا رتبه دوم را در اختیار داشت اکنون با پنج پله نزول در کنار شهر ژنو مقام هشتم را کسب کرده، درحالی که شهر پِرث جایگاه ششم را داراست و بریزبین هم رتبه دهم را به خود اختصاص داده. سیدنی نیز با قرار گرفتن در رتبه یازدهم از جمع ۱۰ رتبه اول خارج شد.

واحد اطلاعات مجله اکونومیست برای تهیه این فهرست چالش های حاکم بر زندگی افراد در ۱۴۰ کشور را بررسی می کند. بر اساس بررسی بیش از ۳۰ عامل کمی و کیفی که در پنج دسته اصلی قرار گرفته اند، به هر شهر یک امتیاز اختصاص داده می شود. این پنج دسته شامل: میزان ثبات، بهداشت و درمان، فرهنگ و محیط زندگی، نظام آموزش، و زیرساخت ها می شود. سپس نتایج امتیاز تمام دسته بندی ها جمع آوری و محاسبه شده و به تمامی شهرها از یک تا صد امتیاز داده می شود. عدد یک به معنای غیرقابل زندگی و سکونت و عدد صد به معنای شهر ایده آل است.

داده های این نظرسنجی از تاریخ ۲۲ فوریه تا ۲۱ مارچ ۲۰۲۱ جمع آوری شده است، به همین دلیل شیوع جهانی ویروس کووید-۱۹ در این رتبه بندی تاثیر بسزایی داشته است. در حقیقت، این نظرسنجی نشان داد که همه شهرها به ویژه در اروپا و کانادا تحت تاثیر این ویروس همه گیر قرار گرفته و ضربه خورده اند.

شاخص بهداشت و درمان در سراسر جدول کاهش یافته و شهرهایی که کمترین آسیب را از این موضوع دیده اند بیشتر در اروپای غربی و آسیای میانه قرار دارند. براساس این گزارش، میانگین کلی امتیازهای این شاخص در جهان در مقایسه با قبل از شیوع این ویروس، هفت واحد کاهش یافته است. نحوه محافظت از شهرها به وسیله اعمال قوانین سختگیرانه و بستن مرزها، میزان توانایی شهرها در مقبله با بحران بهداشتی و سرعت اجرای برنامه های واکسیناسیون، تغییرات قابل توجهی در این رتبه بندی ایجاد کرده است.

شهر آوکلند در نیوزیلند، به خاطر توانایی بالا در مهار زود هنگام این ویروس و در نتیجه رفع زودتر محدودیت ها در رتبه نخست قرارگیرد. از ۱۰ شهر برتر، شش شهر در استرالیا و نیوزیلند قراردارند، جایی که کنترل شدید مرزها به ساکنین این امکان را می دهد تا زندگی عادی تری نسبت به سایر شهرهای جهان داشته باشند. اما تمام شهرها این شانس را نداشتند. شهرهای رم با ۲۱ پله سقوط به رتبه ۵۷، هامبورگ با از دست دادن ۳۴ پله به رتبه ۴۷ و دوبلین با ۲۲ پله نزول در جایگاه ۵۱ جای گرفتند.

طبق این لیست شرایط شهرهایی که به عنوان بدترین گزینه برای زندگی در انتهای این لیست قرار دارند همچنان بدون تغییر باقی مانده است. دمشق پایتخت سوریه همچنان به عنوان بدترین شهر برای زندگی در انتهای فهرست قراردارد. کاراکاس در ونزوئلا در رتبه ۱۳۱، لاگوس در نیجریه در رتبه ۱۳۹ و پورت مورسبی پایتخت گینه نو در جایگاه ۱۳۸ جای گرفت. در این لیست شهر تهران با چیزی بیش از ۴۰ امتیاز بعد از قاهره در رتبه ۱۲۹ قرار دارد.

معرفی شهر آدلاید استرالیا

شاخص های سنجش پنج دسته اصلی:

ثبات (وزن تاثیر: ۲۵٪ از کل)
میزان رواج جرایم خرد
میزان رواج جرایم خشونت‌آمیز
تهدید تروریستی
درگیری نظامی
درگیری و ناآرامی مدنی

 

بهداشت و درمان (وزن تاثیر: ۲۰٪ از کل)
درسترسی به خدمات درمانی شخصی
کیفیت خدمات درمانی شخصی
درسترسی به خدمات درمانی عمومی
کیفیت خدمات درمانی عمومی
دسترسی به داروی بدون نیاز به نسخه OCD
شاخص های کلی نظام بهداشت و درمان

 

فرهنگ و محیط زندگی (وزن تاثیر: ۲۵٪ از کل)
میزان دما و رطوبت
شرایط دشوار اقلیمی برای مسافران
میزان فساد (که بر اساسا میزان شفافیت بین المللی سنجیده می شود)
ممنوعیت های مذهبی و اجتماعی
میزان سانسور
دسترسی به امکانات ورزشی
دسترسی به امکانات فرهنگی
کیفیت غذا و نوشیدنی
خدمات و محصولات مصرفی

 

آموزش (وزن تاثیر: ۱۰٪ از کل)
دسترسی به آموزش خصوصی
کیفیت آموزش خصوصی
شاخص های آموزش عمومی (برگرفته از بانک جهانی)

 

زیرساخت (وزن تاثیر: ۲۰٪ از کل)
کیفیت شبکه راه ها
کیفیت سیستم حمل و نقل عمومی
کیفیت خطوط بین المللی حمل و نقل
دسترسی به محل سکونت با کیفیت
کیفیت منابع انرژی
کیفیت منابع آبی
کیفیت سیستم های مخابراتی

موسسه دانش و توسعه بین الملل همواره با ارائه آخرین اخبار تحصیل در خارج از کشور و مهاجرت تحصیلی، در آگاهی سازی و خدمات رسانی هرچه بهتر به دانشجویان و دانش آموزان ایرانی گام بر می دارد. در صورت تمایل به مشاوره و ارزیابی رایگان به جهت انتخاب رشته و مسیر تحصیلی می توانید با تیم دانش و توسعه بین الملل ایران تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *